Alla inlägg under februari 2014

Av Christina Bratt - 21 februari 2014 15:07

Dags för en trevlig helg med Bäremos och Prihms igen. Sitter på tåget till Stockholm. Ikväll Laleh, imorgon vernissage på söder med en konstnär från Bollnäs Charles Durk. På kvällen blir det Hamburgerbörs och Jill Jonsson. Avslutar helgen söndag med ABBA museumet. Hinner kanske med någon shopping också.

Av Christina Bratt - 8 februari 2014 10:17

Vilken respons jag har fått på mitt förra inlägg, så många som varit in på min blogg och läst. Har inte varit i närheten förut, 1400 har läst det jag har skrivit, kul. Men många jag har träffat under veckan har också gett mig positiv feedback. Personer som inte förstått att mitt gamla jag och nya jag är samma person.

Tänkte passa på och dela med mig av några goda sallader som jag brukar göras. Sedan har jag dom i fina glasburkar, och serverar ur dem. Snabbt och enkelt, när det ska gå fort på vardagarna. Lite frukt i salladerna så tycker min käre man att allt i grönsaksväg blir godare.

Vintersallad med rödkål,citrus och fetaost
2 blodgrape
2 clementiner
1 liten rödlök, skivad
300 G rödkål
1 granatäpple
10 katrinplommon, delade
100 g fetaost
50 g valnötter

Dressing
2 msk olivolja
2 msk av citrussaften
2 tsk flytande honung
2 krm spiskummin
flingsalt
nymald peppar

Skär ut hinnfria klyftor av grapen, skiva clementinerna tvärsöver. Fruktsaften tas till dressingen. Gör dressingen, lägg i löken. Strimla kålen tunt, ta ut kärnorna ur granatäpplet. Lägg upp sallad, citrusfrukter, plommon. Slå på dressing, blanda om. Strö över smulad ost, granatäppelkärnor och nötter.

Vitkålssallad med physalis
300 g strimlad vitkål
1 liten skivad röd lök
Finhackad persilja
Finhackad röd chili

Dressing
1 msk olja
1 msk vinäger
1 msk vatten
Salt,peppar
Örtkrydda

Mango och avocadosallad
2 mango
2 avocadosallad
1 ask körsbärstomater
1 msk olivolja
1 msk citron
1 msk sambal oelek

Skär allt i ungefär lika stora bitar, blanda och slå dressing över, rör om försiktigt.

Enkel grönsakssoppa (bra att ha i kylskåpet)

I förp rotsaksmix
Buljongtärningar
Vatten
I brk créme fraiche chili och paprika

Koka grönsakerna mjuka i buljong, mixa till slät konsistens, blanda i créme fraiche. Späd ev med vatten. Salt och peppar om det behövs. Servera med gott bröd och protein.

Av Christina Bratt - 4 februari 2014 22:06

Det var vad min man sa härom dagen när han försökte rädda kort från en trasig dator. Inte kul att se, och smärtsamt. Hur har jag kunnat låta det gå så långt? Men nu är nu och jag lever ett annat liv. Det är inte lätt alla dagar men när jag ser kort från förr då är det enkelt att fortsätta mitt nya liv. Jag älskar mitt nya aktiva liv tillsammans med min man och vi har faktiskt minskat 70 kilo. Nu har vi tagit upp vårt gamla intresse, dans. Lindy hop kurs avslutad, snart börjar vi på fortsättning. Anmäld till buggkurs, vi dansar tydligen någon gammelbugg så nu ska vi lära oss nån variant. Motionsdans i Söderhamn kommer det att bli fler gånger. Tack till alla fantastiska människor på Karma, utan er skulle jag inte vara där jag är idag, men jag är fortfarande inte botad, men är en bra bit på väg. Att ändra ett felaktigt matbeteende tar tid och jag har och tar den tiden. Aldrig mera tjock!!! Hade inte trott att jag någonsin skulle klara av att visa en bild från förr. En nu är jag redo...

Före Itrim och Karma Träningscenter

Efter träningspass i Portugal med Blossom i okt 2013. 35 kilo lättare.

Ovido - Quiz & Flashcards