Alla inlägg under januari 2013

Av Christina Bratt - 7 januari 2013 14:43

Hemma igen, det känns riktigt bra. Om mamma och pappa hade haft hälsan och levat hade de gärna varit med på denna resa. Jag förstår nu att resan de gjorde till Thailand var något över det vanliga. Nu ska vi summera resan och återkommer med bilder. Fler kryssningar kommer det att bli, både långa och korta. Ni som inte provat, gör det, och vi kan verkligen rekommendera Club Eriks.

Av Christina Bratt - 6 januari 2013 09:22

Här kommer bilder från Hongkong

Av Christina Bratt - 5 januari 2013 15:49

Vid 3 kom vi till Singapore, vi tog buss och tunnelbana in till centrum. Jag samlar på tunnelbanor, försöker alltid åka det när jag kommer till nya städer. Vi har bl ā varit på ett köpcentrum som var 5 våningar med enbart elektronik, ja det fanns nån sexshop där också. Middagen blev på McDonalds. Det bästa med dagen var ett besök på Raffles och dricka en Singaporesling, inte så god men den gick ner. Nu ska vi sova för det blir en lång dag imorgon. Lämnar båten 8.30 men flyget går inte förrän 23.50 Vi vill kryssa igen

Av Christina Bratt - 4 januari 2013 15:07

Började som vanligt med en snabb promenad uppe på däck. Fick kämpa en del för det blåste rejält. Ingen sol i sikte, vi som laddat för en sol och baddag. Solen kom fram till slut, så det blev skön dag. Som vanligt blev det ett träningspass på gymmet innan middagen. Kvällen avslutades med en Broadway show, med en hel del Mamma Mia. Nu återstår bara Singapore och all packning.

Av Christina Bratt - 4 januari 2013 00:09

Pattaya var ingen höjdare, sunkigt och skräpigt. Förstår inte att man åker hit på charter. I Miks shoppingmall stötte jag ihop med T. Falkeborn. Världen är bra liten. Vi var i Pattaya över dagen och det var han också. När det gäller shopping fanns det hur mycket som helst att handla, och billigt var det.
Värmengör att det blir svårt att handla. 38 grader och strålande sol, inget att klaga på. Behagligare värme här än i Vietnam eller så har vi börjat att vänja oss.
Som vanligt åt vi en god middag med trevligt sällskap. Med oss sitter Siv och Rune, Laila och Janne och Gunvor och Sten-Olof, samtliga från Stockholm. Alla supertrevliga, middagen tar alltid drygt två timmar. Gunvor 72 år och Sten-Olof 77 år är otroligt pigga, de ser ut att vara minst 10 år yngre, båda två. De började med kryssningar när Gunvor fyllde 70. Nästa resa för dom blir nog på försommaren. Hoppas man själv får vara så där pigg och alert i kropp och knopp. Laila och Janne är av bra årgång, båda är som jag födda 63. Dom umgås vi mest med och har kul med. Lättsamma och trevliga.
Idag är det sista dagen till sjöss innan vi imorgon eftermiddag anländer till Singapore. Till middagen ikväll är det formell klädsel, sista gången, alla är så finklädda. Sola och bada är det som gäller idag.

Av Christina Bratt - 2 januari 2013 16:28

Idag åkte vi buss till Bangkok, tog 2 timmar. Vi skulle in för att shoppa. I fem timmar var vi i samma köpcentrum, hur stort som helst. 7 våningar och hur mycket som helst på varje våning. Det blev lite presenter, elektronik och tröjor till Petter. Svårt att hitta skjortor till honom.
Men bäst tyckte nog Gustaf det var när han äntligen hittade gratis wifi så att han kunde ladda ner Aftonbladet. Det fick han göra på en sybehörsaffär, så jag tittade på garner och knappar i en evighet för att han skulle hinna ladda ner. Kvinnan han frågade var en shemale, värsta basrösten.
När vi skulle äta lunch, ja då valde Petter hamburgare... den godaste hamburgaren han någonsin ätit.
Stor skillnad mellan Thailand och Vietnam, Vietnam är fattigt, skräpigt och en hel del kriminalitet. Känns trivsammare med Thailand.
Nu är det inte så många dagar kvar på den här resan, blir nog fler kryssningar. Vi har lärt oss en del om vad man ska tänka på, framför allt har Siv och Rune lärt oss en hel del. Härliga människor som har rest över hela världen, de började med bussresor på -60 talet och åker mest på kryssningar numera. Hon fyller 80 år nästa år och han är 10 år yngre.
Nu ska vi ladda för morgondagen och Pattaya.

Av Christina Bratt - 1 januari 2013 02:05

Försökte lägga ut på bloggen direkt på det nya året, men lyckades inte

Då var det 2013, tycker inte det var länge sedan vi firande in 2000 på RSK. I år blev det ute på havet på väg till Thailand. Vi har nu lämnat Vietnam, för Thailand och Singapore. Om en vecka är vi hemma igen, tiden går fort. Nu har vi firat nyår. Det var finkläder som gällde. En god fyra rättersmiddag och sedan party ute på däck med champagne. Vi har haft en mycket trevlig kväll tillsammans med Laila och Janne. Nu blir det förhoppningsvis sovmorgon, tillbringar hela morgondagen till sjöss. Gott nytt år!

Ovido - Quiz & Flashcards